Houtwal.be --> Fruit ABC-encyclopedie --> Gezond fruit overzicht


Klik in de menu links een onderwerp aan.

Bespreking van boeken, krantenartikels en algemene artikels i.v.m. fruit en fruitteelt.

Blijf gezond, door groenten en fruit te eten dat goed is voor u. Sommige plantensoorten hebben gezondheidsbevorderende eigenschappen. Uit onderzoek is gebleken dat sommige fruitsoorten gezonder zijn. Niet alle vruchtensapjes zijn even gezond. Blijf fit en gezond door regelmatig fruit als snoep te gebruiken. Volgens sommigen zouden de rode fruitsoorten ook nuttig zijn om gezond te blijven. Andere onderzoekers beweren dan weer dat de oranjevlezige fruitsoorten belangrijk zijn.

Probeer gezonder te leven door meer aandacht te schenken aan uw lichaam en door te zorgen voor een gezonde leefomgeving. Een regelmatige lichaamsbeweging in uw tuin zorgt voor minder lichamelijke problemen.

Geef de voorkeur aan fruit en groenten uit de eigen tuin of uit de eigen streek. Ecologische voetafdruk: sommige groenten- en fruitsoorten hebben een zeer grote afstand afgelegd vooraleer op uw bord te belanden en ondermeer hierdoor zouden de voedselprijzen opvallend blijven stijgen. Het loont de moeite om zelf ook wat fruit te kweken.

Gezond fruit uit de eigen tuin: braambessen, blauwe bessen, pruimen en appels. Eet dagelijks meerdere stuks fruit en blijf gezond en fit!

Gezond voedsel is voedsel dat hygiënisch is behandeld en zoveel mogelijk vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten bevat.
Een gezonde voeding voorziet in de dagelijkse behoefte aan water, vezels, vetten, suikers, vitaminen en mineralen voor het goed werken van ons lichaam. De gevolgen van een ongezonde voeding kunnen zijn: zwaarlijvigheid, diabetes, hartkwalen en meer kans op slepende ziekten.

Een gezonder leefmilieu krijgt u door meer verschillende planten te kweken in uw fruit- en siertuin. U zorgt dan mee voor het in stand houden van de natuur.

Een gezonde fruittuin bekomt u door minder ziektegevoelige fruitsoorten te kiezen, door de grond gepast plantklaar te maken en door meerdere fruitsoorten te combineren. Hierbij moet u rekening houden met goede en slechte buren en met de aanbevolen plantafstanden. Zie ook fruit-snoeikalender om alles op de juiste tijd te snoeien. Plant op de juiste afstand, zie plantafstanden voor fruitsoorten.

Een belangrijk naslagwerk om zelf milieuvriendelijk fruit en groenten te kweken is de Groente- en fruitencyclopedie:

Bespreking inhoud:

 deel 2

Recenties:

Verklarend plantenwoordenboek: "ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische plantennamen".

Besprekingen en nuttige adressen (leveranciers en verkopers van plantgoed en/of zaden)

Groente- en Fruit Encyclopedie, Luc Dedeene & Guy De Kinder. Uitgeverij Kosmos. Praktische groente- en fruitinformatie in één boek.

Tip!

Stel uw fruitvragen, lees tips in de fruitblog "Inheems- en uitheemsfruit - FruitABC" en op twitter https://twitter.com/gdekinder

--

Zoeken op deze site:

Aangepast zoeken