Houtwal.be --> Fruit ABC-encyclopedie --> Index "Gezond fruit" --> Gezondste vruchtensapjes


Ontbreekt het linkerframe?
Klik hier voor herladen

Klik in de menu links een onderwerp aan.

Gelezen: "Donker druivensap is het gezondste drankje"
 Door Guy De Kinder - www.houtwal.be en https://twitter.com/gdekinder

Glasgow: Donker druivensap is het gezondste drankje. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar de heilzame werking van vruchtensapjes aan de Universiteit van Glasgow. Opmerkelijk: in tegenstelling tot wat vaak verondersteld wordt, bengelt sinaasappelsap achteraan het peloton van gezondste vruchtendrankjes.
Bron: Dagblad "Het Laatste Nieuws", 16/3/207

Fruitdrankjes passen in onze Gezonde voeding:

Drankjes op basis van fruit zijn dezer dagen de groeimarkt in de gezonde voeding. Met een jaaromzet van 265 miljoen euro zijn de sappen de lievelingetjes geworden van de Belgen, zegt Jean Kremer, secretaris-generaal van Fabrikanten, Bottelaars en Invoerders van Vruchtensappen en Nectars (AJUNEC). De Belg consumeert tegenwoordig jaarlijks gemiddeld zo'n 30,9 liter vruchtensap, liefst 20 liter meer dan 15 jaar geleden. Oorzaak: de drankjes worden steeds meer gepromoot als antioxidanten-, mineralen- en vitaminenbommen. En met reden, zo blijkt uit de studie van de Schotse universiteit die onlangs werd gepubliceerd in het vakblad Journal of Agriculture and Food Chemistry.

Fruitdrankjes beschermen ons tegen ziekten:

Regelmatig donker druivensap, veenbessen- en pompelmoessap drinken, beschermt ons tegen chronische ziekten, zo menen de onderzoekers. Concreet bevatten deze drankjes grote hoeveelheden chemicaliŽn (polyfenolen) die dienst doen als sterke anti-oxidanten en gevaarlijke stoffen in ons lichaam vernietigen. Andere producten die ook een groot aantal polyfenolen bevatten, zijn granaatappel- en troebele appelsappen. Maar zij bevatten een stuk minder voedingsmiddelen dan de top 3. De vruchtensapjes met de laagste heilzame werking zijn witte druiven- en ananasdrankjes. Het zo volprezen appelsiensapje kampeert achteraan de middennoot.

Elke fruitsoort en vruchtensapje heeft andere gezondheidsvoordelen:

Uit de studie blijkt nog dat het regelmatig drinken van allerlei vruchtensappen ook de ontwikkeling van Alzheimer, kanker en hoge cholesterol beperkt. Elk sapje heeft andere gezondheidsvoordelen, aldus Alan Crozier, professor Biochemie aan de Universiteit van Glasgow, in het Britse dagblad The Times.

Voor meer tuinboeken en fruitinformatie:

Gezondste vruchtensapjes.

Groente & Fruit Encyclopedie

 
 

Terug naar index