Houtwal.be --> Fruit ABC-encyclopedie --> Perenoverzicht  ->  Peer - Pyrus communis 'Verdi  (SWEET BLUSH)

Fruitbomen planten: Pyrus communis Verdi-SWEET BLUSH, een fijnvlezige groene peer met een lekker aroma!


Fruitbomen planten: perenbomen poten. Verdi of Sweet Blush.Pyrus communis ´Verdi´ (merknaam SWEET BLUSH) is afkomstig uit Wageningen (Nederland). Ze is bekomen uit een kruising van ´Doyenné du Comice´ en ´Bonne Louise d´Avranches´. In het algemeen een boom met een matige tot sterke groei en een tamelijk vroege vruchtbaarheid en een goede productie. Donkergroene peren met een fraaie bruinrode blos aan de zonnezijde. Een lekkere handpeer voor herfst en winter.


 

 

Vruchtkenmerken van de Pyrus communis 'Verdi':

´Verdi´ peren kunnen geoogst worden omstreeks begin oktober en worden bewaard tot half december (gewone koelcel) of tot februari (ULO-koelcellen). De middelmatig grote vruchten zijn lekker vanaf begin november, zijn fijnvlezig en hebben een goed aroma. Verdivruchten lijken erg op ´Bonne Louise d´Avranches´, maar de smaak en vruchtgrootte zijn beter.

Fruitbomen planten: Onderstamkeuze voor het perenras 'Verdi'.

Bij het enten op de onderstam ´Kwee MC´ komt onverenigbaarheid voor. Fruitbomen zonder tussenstam kunnen na enkele jaren plots afsterven.

Bij gebruik van de tussenstam ´Beurré Hardy´ op de onderstam ´Kwee Adams´ is de groei te sterk en de vruchtbaarheid laag.

Bomen op ´Kwee C´, met als tussenstam ´Doyenné du Comice´ geven een matige tot sterke groei met goede productie.

Plant enkel goed vertakte perenbomen. 

 

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Bloeitijd                        
Pluktijd                            
Bewaartijd                        
Groei 'Verdi'-bomen hebben een matige tot sterke boomgroei. Het zijn opvallende kopgroeiers.

Perenbomen planten: Verdi of Sweet Blush.

Gebruik Verdi is een handpeer voor de herfst en winter: consumptierijp van november tot februari. Gebruik de peer als fijne, lekkere handpeer. In onrijpe toestand ook bruikbaar als stoofpeer.
Plantafstanden Hoogstam Halfstam Laagstam
7-8 meter
 met zaailingonderstam
4-6 meter
 met zaailingonderstam
2-4 meter
 met tussenstam ´DdC´ op onderstam ´Kwee C´
Goede bestuivers De 'Verdi' peer bloeit vroeg. Kruisbestuiving wordt aangeraden. Geschikte bestuivers zijn o.a.  'Beurré Hardy', 'Legipont', 'Clapp´s Favourite', 'Concorde', 'Conference', 'Doyenné du Comice' en 'Gieser Wildeman'.
Windvastheid Redelijk windvast.
Opbrengst Nuttig perenras voor ervaren liefhebbers en fruittelers
Gevoeligheid voor ziekten Vatbaar voor nachtvorstschade (vorstringen) en spatschurft. Weinig tot matig vatbaar voor bacterievuur. Bomen zonder tussenstam kunnen na enkele jaren afsterven.
Verkrijgbaar  

 

Bronnen http://twitter.com/gdekinder

Voor meer teeltinformatie zie "Rode fruitsoorten zijn gezonder" en het bijzondere tuinboek "Groente & Fruit Encyclopedie" - Luc Dedeene & Guy De Kinder