Houtwal.be -->  -- Fruit ABC -- Tuin- en plantenlinks -- Index tuintaal, tuinbouwtaal  -->   Tuintaal: Ag...


Plantenjargon: deel A

"Ag"

Naar overzicht van tuinjargon

Verklaring van een aantal moeilijke/ speciale vakbegrippen i.v.m. tuinieren en tuinbouw: agar, agar-agar, agrariŽr, agrarisch, agrarische techniek, agroklimatologie, agronomie, agryldoek, acryldoek

TERM SYN. VERKLARING

Agar

agar-agar

Agar, ook agar-agar genoemd, is een uit roodwieren gewonnen substantie. (Hoofdzakelijk uit celwandslijmstoffen van Japanse zeewieren zoals Gelidium- en Gracilariasoorten). Wordt gebruikt in de voedingsbodem voor weefselteelt. Zie ook rubriek vermeerdering.

AgrariŽr

Pachter of eigenaar van een agrarisch bedrijf die een afgesloten beroepsopleiding heeft genoten.

Agrarisch

Dit heeft op de land- en tuinbouw betrekking.

Agrarische techniek

Landbouwtechniek

Techniek of de toepassing van technische hulpmiddelen die in de land- of tuinbouw gebruikelijk zijn, met als doelstelling het voortbrengen van uit levende materie afkomstige producten.

Agroklimatologie

Dit is een deelgebied van de klimatologie dat zich bezighoudt met de effecten van het klimaat op de groei van de cultuurplanten.

Agronomie

Landbouwkunde

Landbouwkunde.

Agryldoek, acryldoek

acryldoek, vliesdoek, groeidoek

Een soort "groeidoek" welke over de planten wordt gelegd. Bij koud weer gunstig om een warmer klimaat te hebben. Bij zeer hevige zon ook gunstig om verbranding te voorkomen. Is ook bruikbaar om stekken en enten af te schermen tegen de zon. Zie ook rubriek tuinmaterialen.

Naar overzicht van tuinjargon
---

 

 

Bronnen - Literatuur - foto's :
Informatiebronnen