Houtwal.be --- Fruit ABC --- Tuin- en plantenlinks --- Index tuintaal, tuinbouwtaal  --- Tuintaal: ...

Tuintaal - betekenis/definitie tuinbouwtaal:

"Po"
plaatje index

Definitie/ betekenis van begrippen i.v.m. tuinieren: pomologie, Poncirus (driebladige wilde citroen), poot, pootgoed, pootstok, poten, potjeslatijn, potplant, potpourri, potten, ppm

Pomologie, ooftkunde De studie van de diverse vruchtenteelten. De leer van het fruit en de fruitsoorten. (Griekse Godin Pomona)
Poncirus (Driebladige wilde citroen) Wilde citroen die ook als onderstam voor andere citrus-soorten te gebruiken is. De Poncirus is hier ook in volle grond te planten. Meer info over de driebladige wilde citroen- Poncirus trifoliata
Poot: (lange- of korte-) Een poot is het ondergrondse deel van de onderstam.
Pootgoed Plantmateriaal dat je in de grond zet. (Bijv. jonge plantjes om uit te planten). Planten in perspot of met naakte wortel.
Pootstok, Planthout. Een stokje met een stompe punt, gewoonlijk van hout, gebruikt om gaten in de grond te maken, bij het uitplanten van zaailingen.
Poten In de bodem brengen van knolgewassen zoals bijvoorbeeld plantaardappels. In aarde zetten om te laten groeien. Ook planten genoemd.
potjeslatijn, keukenlatijn Oorspronkelijk Latijn dat op apothekerspotjes te vinden is. Figuurlijk is dit slecht Latijn gaan betekenen. Zie ook "ABC van het plantenlatijn. Betekenis van wetenschappelijke plantennamen"
Potplant In een pot gekweekte plant.
Potpourri Droog of vochtig mengsel van kruiden, bloemblaadjes, specerijen en fixatief; bedoeld als lang werkzame bron van aangename geur.  Zie weblinks bloemschikken.
Potten Een meestal ronde container om planten in te telen, met een bodem die voorzien is van een of meerdere afvoergaten. Meestal gemaakt in klei of in plastic, maar er bestaan ook turf-, papier- en rijstvezelpotten. Voor meer teeltinformatie van groenten en fruit in pot: zie Groente & Fruit Encyclopedie
ppm, parts par million Parts per million. Delen per milioen. (1/1.000.000 ).

 

 

Nuttige weblinks:

Blauwbessen, koningin der bessen
Groente & Fruit Encyclopedie
Plantenvermeerdering
Plantennomenclatuur
Planten interactief leren
Fruitlinks